Lentomatka, lähtöselvitys ja matkatavarat

Matkatavarat

Mikäli lentolipussa ei toisin mainita, sisältyy lentolippuun ainoastaan käsimatkatavara, ruumaan menevistä matkatavaroista peritään lisämaksu. Kunkin lentoyhtiön matkatavarasäädökset löydät seuraavien linkkien takaa:

KLM 

Lentomatkasi ja lentolippusi

Kaikki lentoliput ovat nykyään sähköisiä ja lentomatkalle tarvitset ainoastaan boardingpassin sekä passin. Suurimmalla osalla lentoyhtiöistä on nykyään käytössä sekä digitaalinen että paperinen boardingpass ja sellaisen saat lähtöselvityksessä. Lähtöselvitystä varten tarvitset varausnumeron joka löytyy varausvahvistuksestasi.

On tärkeää että lentovarauksessa ja passissa on samat nimitiedot (sekä etu-että sukunimi), muuten lentolle pääsy voidaan evätä.

Lentomatkustajan oikeudet

EY-asetuksen 261/2004 mukaan sinulla on matkustajana oikeus korvaukseen ja lentoyhtiön tarjoamaan huolenpitoon mikäli et pääse lennollesi tai lento on huomattavasti myöhässä. Kilpailu- ja Kuluttajaviraston sivuilta löydät lisätietoja lentomatkustajan oikeuksista.

Lähtöselvitys

Suosittelemme tekemään online-lähtöselvityksen sekä tulostamaan boardinpassin (tai tallentamaan digitaalisen boardingpassin matkapuhelimeesi) ennen lentokentälle saapumista. Suurin osa lentoyhtiöistä tarjoaa mahdollisuuden tehdä online-lähtöselvitys vähintään vuorokausi on lähtöä. Alle olemme listanneet lentohtiöitä, joilla on matkalle lähtö tehty mahdollisimman vaivattomaksi sinulle.Lähtösevityksen yhteydessä sinun täytyy antaa lennon varausnumero joka löytyy varausvahvistuksestasi. Lentokentällä lähtöselvitys tehdään automaateilla, ja osa lentoyhtöistä palvelee myös lähtöselvitystiskillä.

Jos teet lähtöselvityksn lentokentällä, suosittelemme olemaan kentällä vimeistään 90 minuuttia ennen lähtöä. (USA:n lennoille viimeistään 2 tuntia ennen lähtöä). Huomaa että vakuutus ei korvaa lennolta myöhästymistä joka johtuu liian myöhäisestä saapumisesta lähtöselvitykseen.

Varauksen muutos ja peruutus

Jotta voimme tarjota edullisia urheilumatkaelämyksä, lentomatka varataan aina edullisimpaan saatavilla olevaan matkustusluokkaan, eikä sitä siten voi muuttaa eikä peruuttaa. Eräitä lipputyppejä voi muuttaa maksua vastaan. Ota yhteyttä meihin niin annamme mielellämme lisätietoja juuri sinun matkaasi koskevista lippusäännöistä.

Laukut käsimatkatavaroina

Käsimatkatavaroiden määrä on rajoitettu lentomatkoilla.
Voit tarkistaa tiedot lentoyhtiön sivuilta.