Passi ja viisumi

Matkustajana sinun vastuullasi on, että sinulla on voimassaoleva passi ja viisumi välilaskuja varten sekä kaikki muut vaadittavat dokumentit. Joihinkin maihin vaaditaan passi, joka on voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Viisumisäädökset muuttuvat usein, joten vaikka olisit aikaisemmin matkustanut johonkin maahan ilman viisumia, on viisasta tarkistaa maan suurlähetystöstä/konsulaatista tarvitanko sitä nyt.
Ulkoministeriön sivuilta saat lisätietoja passi- ja viisumivaatimuksista https://um.fi/passi

Matkustusilmoitus

Suosittelemme tekemään aina matkustusilmoituksen ulkoministriöön matkustaessasi ulkomaille.Matkutusilmoiuksen Ulkoministeriölle voit tehdä tästä Matkustusilmoitus

Matkustaessasi USA:an tai Kanadaan

Matkustettaessa Yhdysvaltoihin tulee sinun hakea matkustuslupaa vähintään 72 tuntia ennen matkaa täältä: https://esta.cbp.dhs.gov/. Tämä koskee suomen kansalaisia, mutta muiden maiden kansalaisia voi koskea eri säännöt. Jos olet jonkin muun maan kansalainen, on tärkeää että otat selvää niistä.
Matkustettaessa Kanadaan, sinun täytyy henkilökohtaisesti hakea matkustuslupaa vähintään 72 tuntia ennen matkaa täältä: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Tämä koskee suomen kansalaisia, mutta muiden maiden kansalaisia voi koskea eri säännöt. Jos olet jonkin muun maan kansalainen, on tärkeää että otat selvää niistä.